Gombás metélt
A nyárban üde színfolt lehet egy könnyed tésztás étel. Mi nagyon szerettük!
Hozzávalók 2 személyre: 20 dkg csiperke, 15 dkg csirkemell, 10 dkg vaj, 4 cikk fokhagyma, 1 fej hagyma, só, bors, kakukkfű, 20 dkg szélesmetélt. 2 dl tejszín, 1 nagy csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsepegni.
A csirkemellet felszeleteljük, a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Ugyanígy járunk el a hagymával is. Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vaj felét, beleszórjuk a fokhagymát, ráfektetetjük a hússzeleteket és mindkét oldalukon átsütjük, majd pirosra sütjük. Közben sóval, borssal főszerezzük. Kivesszük a hússzeleteket a serpenyőből, beletesszük a többi vajat, amikor elolvadt, megdinszteljük benne a hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát. 10-15 percig gyakran kavargatva sütjük, közben sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Amikor kész, felöntjük a tejszínnel, jól összeforraljuk, majd beletesszük a felkockázott húst és a felaprított petrezselyemzöldet is. Összekavarjuk, végül hozzáadjuk a tésztát és jól összeforgatjuk. Kktélparadicsommal díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése