Pardicsomos babos leves
Én már érzem a tavasz illatát és rendezgetem a kertemet. A bazsalikomtövek helyét is kijelöltem. Egyelőre a tavalyi készletet használom, de nagyon vágyom már a frissre!
Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a
felhevített olajban megdinszteljük, Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított
zöldségeket, majd amikor kissé megpárolódtak, a kockára vágott húst is. Sózzuk,
borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és fedő alatt, mérsékelt
hőfokon, puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult felüntjük 2 l vízzel,
beletesszük a babot, felforraljuk, utánasózunk és végül összeforraljuk a
paradicsomlével. Forrón, frissen reszelt tormával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése