2022. február 14., hétfő

 

Diós májkrém

Májkrémből sosem elég... A diós változat pedig egyszerűen isteni!



Hozzávalók: 40 dkg csirkemáj, 10 dkg dióbél, 1 fej hagyma, 4 cikk fokhagyma, 1  evőkanál zsír, 3 evőkanál tökmagolaj, 1 teáskanál balzsamecet, 1 teáskanál méz, só, bors, szerecsendió, 1 friss ág majoránna.

Elkészítése: A zsírt felolvasztjuk és megpirítjuk benne a megtisztított, apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a megmosott, lecsepegtetett májat. Alaposan összerázzuk, fedő alatt 10 percig sütjük. Sóval, borssal, szerecsndióval ízesítjük, hozzáadjuk a diót, a balzsamecetet és a mézet, pár percig együtt pároljuk majd levesszük a fedőt és zsírjára sütjük. Késes aprítóval vagy mixerrel pürésítjük, közben beledolgozzuk a tökmagolajat is. Mikor kihűl, üvegbe kanalazzuk és a tetejére olvasztott zsírt öntünk, így hosszabb ideig eláll. Rátesszük a majoránna ágat. Lefedve tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...