Diós májkrém
Májkrémből sosem elég... A diós változat pedig egyszerűen isteni!
Hozzávalók: 40 dkg csirkemáj, 10 dkg dióbél, 1 fej hagyma, 4
cikk fokhagyma, 1 evőkanál zsír, 3
evőkanál tökmagolaj, 1 teáskanál balzsamecet, 1 teáskanál méz, só, bors,
szerecsendió, 1 friss ág majoránna.
Elkészítése: A zsírt felolvasztjuk és megpirítjuk benne a
megtisztított, apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a megmosott,
lecsepegtetett májat. Alaposan összerázzuk, fedő alatt 10 percig sütjük. Sóval,
borssal, szerecsndióval ízesítjük, hozzáadjuk a diót, a balzsamecetet és a
mézet, pár percig együtt pároljuk majd levesszük a fedőt és zsírjára sütjük. Késes
aprítóval vagy mixerrel pürésítjük, közben beledolgozzuk a tökmagolajat is.
Mikor kihűl, üvegbe kanalazzuk és a tetejére olvasztott zsírt öntünk, így
hosszabb ideig eláll. Rátesszük a majoránna ágat. Lefedve tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése