2022. február 18., péntek

 Sütőtökös csirkeaprólék leves

A sütőtök egyik kedvelt őszi-téli alapanyagunk, készülhet belőle édesség, főétel, krémleves. Ha más zöldségekkel együtt kerül a levesbe, megszínesíti azt. Ilyenkor tavasz felé is érdekes ízvilágot varázsolhatunk a tányérra egy kis sütőtökkel. 



Hozzávalókk 2 személyre: 15 dkg csirkezúza, 15 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, kevés petrezselyemzöld, 20 dkg sütőtök, 1 l húsleves, só, ételízesítő.

Elkészítése:

1. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret megtisztítjuk és kockára vágjuk.

2. Annyi vízben, ami jól ellepi feltesszük főni, ételízesítővel ízesítjük, beletesszük a petrezselyemzöldet, 15 percig főzzük.

3. A csirkezúzát alaposan megmossuk.

4.  Feldaraboljuk és a zöldségekhez adjuk, adunk hozzá még annyi vizet, hogy ellepje és 20 percig főzzük.

5. A sütőtököt meghámozzuk és kockára vágjuk.

5. Hozzáadjuk a leveshez és felöntjük a húslevessel és újabb 15 percig főzzük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...