Sütőtökös csirkeaprólék leves
A sütőtök egyik kedvelt
őszi-téli alapanyagunk, készülhet belőle édesség, főétel, krémleves. Ha más
zöldségekkel együtt kerül a levesbe, megszínesíti azt. Ilyenkor tavasz felé is érdekes ízvilágot varázsolhatunk a tányérra egy kis sütőtökkel.
Hozzávalókk 2 személyre:
15 dkg csirkezúza, 15 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, kevés
petrezselyemzöld, 20 dkg sütőtök, 1 l húsleves, só, ételízesítő.
Elkészítése:
1. A sárgarépát,
petrezselyemgyökeret megtisztítjuk és kockára vágjuk.
2. Annyi vízben, ami jól
ellepi feltesszük főni, ételízesítővel ízesítjük, beletesszük a
petrezselyemzöldet, 15 percig főzzük.
3. A csirkezúzát alaposan
megmossuk.
4. Feldaraboljuk és a zöldségekhez adjuk, adunk
hozzá még annyi vizet, hogy ellepje és 20 percig főzzük.
5. A sütőtököt
meghámozzuk és kockára vágjuk.
5. Hozzáadjuk a leveshez
és felöntjük a húslevessel és újabb 15 percig főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése