A
diós sütemény
Vasárnap, a finom ebéd után jólesik egy kiadós alvás. Utána, ha felébredek, jühet a kávé és a finom süti. Miért ne lehetni valami jó kis diós?
Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg
cukor, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja és
kifacsart leve, 5 g sütőpor, csipetnyi só. A krémhez: 15 dkg cukor, 2
tojás, 15 dkg darált dió, 1 tasak vaníliás cukor, késhegynyi őrölt fahéj.
Megkenni: Baracklekvár.
Elkészítése: A sütőporral elkevert lisztet tálba szitáljuk,
beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat,
a tojásokat és a citromlevet, a sót és alaposan összegyúrjuk. Kétharmadát
teepsibe simítjuk, a többi tésztát hideg helyen pihentetjük. Megkenjük a
baracklekvárral. A krémhez a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral,
belekeverjük a darált diót, a kemény habbá vert tojásfehérjét, vaníliás
cukorral és fahéjjal ízesítjük. Ráhalmozzuk a lekvárral megkent tésztára és egyenletesen
elsimítjuk. A félretett tésztából rácsokat sodrunk és berácsozzuk a tésztát.
180 fokos sütőben 35 perc alatt pirosra sütjük. Ha kihűl kockára vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése