2022. február 12., szombat

 

A diós sütemény

Vasárnap, a finom ebéd után jólesik egy kiadós alvás. Utána, ha felébredek, jühet a kávé és a finom süti. Miért ne lehetni valami jó kis diós?



Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja és  kifacsart leve, 5 g sütőpor, csipetnyi só. A krémhez: 15 dkg cukor, 2 tojás, 15 dkg darált dió, 1 tasak vaníliás cukor, késhegynyi őrölt fahéj. Megkenni: Baracklekvár.

Elkészítése: A sütőporral elkevert lisztet tálba szitáljuk, beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tojásokat és a citromlevet, a sót és alaposan összegyúrjuk. Kétharmadát teepsibe simítjuk, a többi tésztát hideg helyen pihentetjük. Megkenjük a baracklekvárral. A krémhez a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral, belekeverjük a darált diót, a kemény habbá vert tojásfehérjét, vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítjük. Ráhalmozzuk a lekvárral megkent tésztára és egyenletesen elsimítjuk. A félretett tésztából rácsokat sodrunk és berácsozzuk a tésztát. 180 fokos sütőben 35 perc alatt pirosra sütjük. Ha kihűl kockára vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...