Lazac steak kapormártással és karfiolpürével
Hozzávalók 2 személyre: 2 szép szelet
lazac, 6 dkg vaj, só, bors, 1 dl tejszín, 1 evőkanál apróra vágott zöld kapor.
A körethez: 15 dkg burgonya, 15 dkg karfiol, 1 dl tejföl, só.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk,
kockára vágjuk és annyi sós vízben hogy jól ellepje, feltesszük főni. Ha nem
sietünk, mérsékeljuük a lángot. A főzőidő hosszabb lesz, de a burgonya sokkal
finomabb. A karfiolt rózsáira szedjük és szintén sós vízben főni tesszük.
Mérsékelt lángon, fedő alatt főzzük. Amikor a züldségek megfőttek, a krumplit
áttörjük, a leszűrt karfiolt botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a krumplihoz a
tejföllel együtt és jól kikavarjuk.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk.
Beletesszük bőrével lefelé a sóval, borssal bedörzsölt lazacszeleteket és mindkét
oldalukat pontosan 4 percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből és melegen tartjuk.
A visszamaradó vajba beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a kaprot és egyet
forralunk rajta. A lazacot a pürével és a mártással tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése