2022. február 16., szerda

 

Lazac steak kapormártással és karfiolpürével



Hozzávalók 2 személyre: 2 szép szelet lazac, 6 dkg vaj, só, bors, 1 dl tejszín, 1 evőkanál apróra vágott zöld kapor. A körethez: 15 dkg burgonya, 15 dkg karfiol, 1 dl tejföl, só.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és annyi sós vízben hogy jól ellepje, feltesszük főni. Ha nem sietünk, mérsékeljuük a lángot. A főzőidő hosszabb lesz, de a burgonya sokkal finomabb. A karfiolt rózsáira szedjük és szintén sós vízben főni tesszük. Mérsékelt lángon, fedő alatt főzzük. Amikor a züldségek megfőttek, a krumplit áttörjük, a leszűrt karfiolt botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a krumplihoz a tejföllel együtt és jól kikavarjuk.

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk. Beletesszük bőrével lefelé a sóval, borssal bedörzsölt lazacszeleteket és mindkét oldalukat pontosan 4 percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből és melegen tartjuk. A visszamaradó vajba beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a kaprot és egyet forralunk rajta. A lazacot a pürével és a mártással tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...