A friss, zsenge
zöldborsó mindig szívesen látott vendég a család asztalán. Ilyenkor tavasszal
nagyszerá alapanyag egy egészséges és finom főzelékhez. Most egy olyan változatot
mutatok be, ami nagyon finom, emellett egészséges is, hiszen nem kerül bele
semmilyen sűrítő anyag, önmagával sűrítettem.
Tavaszi zsenge borsófőzelék
Hozzávalók 2 személyre:
45 dkg zöldborsó, só, bors, 1dl tejföl, 1 cikk fokhagyma, 1 fej hagyma, 2
evőkanál olaj vagy 5 dkg vaj. Ízlés szerint friss zöld kapor, aszalt
paradicsom, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
1. A megtisztított
borsót sós vízben majdnem puhára főzzük.
2. A felhevített
zsiradékon megdinszteljük a megtisztított, apróra vágott hagymát.
3. Hozzáadjuk a leszűrt
borsó kétharmadát, egy kevés főzőlével együtt és jól összeforraljuk.
4. A többi borsót a
fokhagymával és a tejföllel turmixgépben pürésítjük.
5. Az elkészült pürével
besűrítjük a főzeléket, ha szükségesnek érezzük még sóval, borssal ízesítjük.
6. Rántott zöldséggel,
vagy bármilyen más zöldségfasírttal kínáljuk. Ha szeretjük friss, zöld kaporral
is megszórhatjuk. Díszíthetjük aszalt paradicsommal, petrezselyemzölddel is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése