A friss tavaszi főzelékeknek remek feltéte lehet. Egy kicsit macerás az elkészítése, de mindenképpen megéri.
Rántott karfiol
Hozzávalók 2 személyre: 45 dkg karfiol, 6 dkg liszt, 2 dkg reszelt parmesan, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, só, 6 dkg zsemlemorzsa, 2 dl olaj.
Elkézítése:
1. A rózsáira szedett karfiolt lobogó sós vízben 15 percig főzzük.
2. Óvatosan leszűrjük és hagyjuk egy kicsit húlni.
3. A tojást és a lisztet jól összedolgozzuk, megsózzuk és belekeverjük a felaprított petrezselyemzöldet és a parmezánt is. Ha szükséges adunk hozzá egy nagyon kevés vizet, de csak óvatosan, tejföl sűrűségű masszát kell kapnunk.
4. A karfiolrózsákat beleforgatjuk a masszába.
5. Egy lapos tányérra kiszórjuk a zsemlemorzsát és a masszából kiemelt karfiolrózsákat meghempergetjük benne.
6. Bő, forró olajba tesszük, majd mérsékeljük a hőfokot és pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése