2021. április 17., szombat

Epres kavart

 Eperszez- on! 

A nyárelő legizgalmasabb pillanata, amikor először harapunk bele egy valódi, kertben érett eperbe. És, ha egyszer elkezdünk eprészni, nehezen hagyjuk abba. Ha mégis ráununk erre a zamatos gyümölcsre, akkor süteménybe is kerülhet. Egy kicsit összeesik benne ezért mindenképpen tegyünk félre a gyümölcsből a sütemény díszítéséhez is. És, ha fokozni szeretnénk az élvezetet, legyen rajta feltétlenül egy kis csoki is. A siker garantált, az élmény feledhetetlen...

Epres kavart



Hozzávalók egy 24X36 cm-es tepsihez: 3 tojás, 25 dkg cukor, 0,7 dl olaj, 3 dl tej, 35 dkg liszt, 10 g sütőpor, 40 dkg eper,  porcukor, 10 dkg tejcsokoládé.

Elkészítése:

1. A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk.

2. Hozzáadjuk az olajat és a tejet, jól összekavarjuk.

3. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, kézi habverőre váltunk és összedolgozzuk.

4. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük.

5. Az epret megmossuk és jól lecsepegtetjük.

6. A gyümölcs felét félbe vágjuk és a vágott felével felfelé a sütimasszába süllyesztjük. 180 fokon 50 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, kockára vágjuk és porcukorral, reszelt csokoládéval gazdagon megszórva, szeletelt eperrel megrakva kínáljuk. A bátrabbak akár vanília fagylatot is ehetnek mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...