Az olaszok egyik kedvence a sajttal töltött rizsgolyó, vagyis arancini. Az a jó benne, hogy felhasználható hozzá a maradék rizottó, amit a tegnapi bejegyzésem szerint készítettem el. Azért erdélyi arancini mert azon felül, hogy a rizottó csalános, a felhasznált sajt is erdélyi változat, ami erre mifelénk telemea néven emlegetnek. Lágy sajt, hasonlít a mozzarellához, vannak sósabb és kevésbé sós változatai.
Csalános rizsgolyó
Hozzávalók: 15 dkg maradék rizottó, 5 dkg telemea, 1 tojás, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A hideg rizottóból diónyit kicsípünk, a tenyerünkben kilapítjuk, majd ráteszünk egy kockacukornyi sajtot és gombóccá gyúrjuk. A gombócokat lisztben meghempergetjük, felvert tojásba forgatjuk, majd zsemlemorzsába és bő, forró olajban ropogósra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése