2013. szeptember 13., péntek

Gomba erőleves, gipszben

Szeptember eleje mindig nagyon nyüzsi. Megkezdődik az új tanév, rendbe kell szednem az osztálytermemet. Idén, miközben egy széken egyensúlyoztam, ami történetesen egy asztal tetején állt, nagyobbat nyújtózkodtam, mint kellett volna és a semmibe léptem... Van egy pompás térdig érő gipszem, amit a megrándult bokámra kaptam... De! Minden rosszban van jó is: tapasztalhattam a kolléganőim szeretetét, akik azonnal a segítségemre siettek és úgy dédelgettek, hogy meg sem érdemlem. Köszi lányok!!! 
És ez még nem minden: a férjem segít a főzésben, úgyhogy egy régi álmom vált valóra: főzögetünk, beszélgetünk, zenét hallgatunk, eszünk nagyokat... Csak táncolni nem tudunk közben, bár az álmomban az is benne van. Ma már hárman főztünk, Eszter is ott tüsténkedett egy bokáig érő kötényben, le se akarta venni, ha rajta múlik abban alszik el.

Gomba erőleves


Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg gomba, 1 fej hagyma, 1 l húsleves, csipetnyi őrölt fehérbors, 2 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítése: Az olajat egy fazékban felforrósítjuk, megpároljuk benne a megtisztított, lereszelt hagymát. A gombát megmossuk, eltávolítjuk a szárát és vékonyan felszeleteljük, a párolt hagymához adjuk. Megsózzuk, majd csendes lángon 5 percig pároljuk. Felöntjük a húslevessel, fűszerezzük és puhára főzzük. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

1 megjegyzés:

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...