2013. szeptember 12., csütörtök

Túrós egérke

A túrós gombóc nálunk kultikus csemege. Bevallom, már unom kissé, a következő recept egy jó alternatíva, bár kicsit munkásabb.

Túrós egérke


Hozzávalók: 25 dkg túró, 5 dkg liszt, 5 dkg cukor, 1 tojás, só, 4 dl olaj.

Elkészítése: A túrót keverőtálba tesszük, jól összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, majd apránként a lisztet is. Megsózzuk, beledolgozzuk a tojás sárgáját, alaposan kidolgozzuk,  végül a tojás kemény habbá vert fehérjét is beleforgatjuk. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd evőkanál segítségével beleszaggatjuk a tésztát és kisütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük. Forrón tálaljuk, savanykás lekvárt kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...