2013. szeptember 1., vasárnap

Fűszervajas pecsenye

Nagyon hamar elkészíthető, aromás fogás, amit a fokhagymás fűszervaj igazán különlegessé tesz. A frissen sült hús mellé kínált köret elkészítése talán több időbe kerül.


Fűszervajas pecsenye



Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet csont nélküli nyakkaraj, 5 dkg vaj, 10 dkg fokhagymás fűszervaj, só, bors. A körethez: 8 közepes méretű burgonya, 1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítése: A hússzeleteket enyhén kipotyoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és hirtelen kisütjük benne a hússzeleteket , tálra szedjük és melegen tartjuk. A körethez a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, csíkokra vágjuk. Tálra rendezzük a köretet, melléfektetjük a húsokat. A burgonyát megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. A  hússzeletekre egy-egy karika fűszervajat fektetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...