2013. szeptember 5., csütörtök

Sörös gulyás

Naná, hogy itt az ősz...  De azért még nem kell lemondani a sörről. Sőt! Ne csak igyuk, együk is!

Sörös gulyás


Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csontos sertéshús, 1 kg krumpli, 2 húsos zöld paprika,  2 fej hagyma, 2 evőkanál zsír, 1 teáskanál só, 1 teáskanál bors, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál őrölt kömény, 5 dl sör.

Elkészítése: A zsírt egy nagyobb lábasban felolvasztjuk, beleszórjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a kockára vágott paprika és alaosan összesütjük. A megmosott, letörölgetett húst is beletesszük, jól megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, paprikával ízesítjük, felöntjük 2 dl sorrel és fedő alatt, közepes lángon 30 percig főzzük. Közben megtisztítjuk és kockára vágjuk a krumplit, a félig megpuhult húshoz adjuk, alaposan összesütjük. Megszórjuk az őrölt köménnyel, felöntjük a többi sorrel, ha szükséges még annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje és készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...