Gombás galuska


Imádjuk a galuskát. Leginkább marhapörkölthöz szoktam készíteni köretnek. Ez a változat azonban önmagában is megállja  a helyét és elkészíteni sem nehéz. 

Gombás galuska


Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg liszt, 3 tojás, 30 dkg gomba, 1 fej hagyma, 1 teáskanál ételízesítő, 2 dl tejföl,5 dkg vaj,  5 dkg reszelt sajt, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítése: A gombát megmossuk, lecsepegtetjük, apróra vágjuk. A megtisztított hagymát forró olajban megpároljuk majd hozzáadjuk a gombát is, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük és 8-10 percig pároljuk. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, megsózzuk és annyi vizet adva hozzá, hogy nokedlitészta sűrűségű legyen simára kavarjuk. Hozzákeverjük a kihűlt párolt gombát is, majd forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Kifőzzük, felolvasztott forró vajba szedjük, jól összeforgatjuk. Tejföllel meglocsolva, apróra vágott petreselyemzölddel és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fokhagymás cukkinikrém

Erdélyi meggyleves

Krumplifánk