2013. szeptember 2., hétfő

Gombakrém


A gomba sokféleképpen elkészíthető. Mi nagyon szeretjük, hamar megkedveltük ezt a kenyérre kenhető változatot is.

Gombakrém


Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg csiperkegomba, 5 dkg vaj, 3 tojás, só, bors, 1 cikk fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld

Elkészítése: A gombát megmossuk, szárastól felszeleteljük. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, rászórjuk a lecsepegtetett gombát és fedő alatt puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd egyenként ráütjük a tojásokat. Idónként megkavarva addig sütjük tovább, míg a tojás megszilárdul.Levesszük a tűzről. Amikor kihűl, késes aprítóban krémesre aprítjuk vagy kétszer-háromszor átdaráljuk. Frissen, kenyérre kenve tálaljuk. Ha marad belőle letakarva tároljuk, mert könnyen megbarnul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...