2013. március 12., kedd

Piros, fehér, zöld


Málnakrémleves




Hozzávalók: 1 üveg (4 dl) málnabefőtt, 2 evőkanál vaníliás pudingpor, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál porcukor, 2 dl telszín, mentalevél.
Elkészítése: A málnabefőttet egy lábasba töltjük,  felforraljuk. Botmixerrel pürésítjük és sűrű szűrőn átszűrjük, hogy eltávolítsuk a magokat. Visszatesszük a lábasba és újra felforraljuk, adunk hozzá 2 dl vizet, majd 1 dl tejszínben kikavarjuk a pudingport és a cukrot és besűrítjük vele a levest. A maradék tejszínt a porcukorral keményre verjük, tálaláskor egy evőkanálnyit a leves közepébe halmozunk, mentalevéllel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...