2013. március 1., péntek

Gombás rántotta zöld palacsintában


A palacsinta szent állat nálunk a családban. Mindig készenlétbe kell helyeznem belőle pár darabot, az utóbbi hónapokban pár százat biztosan sütöttem. A technikám pazar, feldobva forgatom, vékony mint a halvány tavaszi fuvallat... néha persze beleunok az alapreceptbe és megvariálom, olyan sós változatok után kutatva, amelyek nekem is bejönnek. Édesen ugyanis nem tartozik a kedvenceim közé.


Gombás rántotta zöld palacsintában


Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg konzerv gomba, 1 fej hagyma, 4 tojás, 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál tej, 1 pohár ásványvíz, só, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál olaj.
Elkészítése: 1 evőkanál olajat felforrósítunk, megpároljuk benne a megtisztított, szeletekre vágott hagymát, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett gombakonzervet és addig sütjük, amíg a gomba megpuhul. Ráütünk 3 tojást és állandóan kavarva addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul. Közben megsózzuk.
A lisztet keverőedénybe mérjük, beletesszük a tojást és a tejet, valamint csipetnyi sót, majd simára kavarjuk, vágül felhígítjuk az ásványvízzel. Egy evőkanálnyi olajat is belekavarunk, az apróra vágott petrezselyemzölddel együtt. Az így nyert masszából 4 palacsintát sütünk. A palacsintákat megtöltjük a 4 részre osztott rántottával és háromszög alakúra hajtogatjuk. Zöldségekkel tálaljuk.

1 megjegyzés:

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...