2013. március 13., szerda

Piros, fehér, zöld


Színes tekercs

Hozzávalók (12 darabhoz): 12 salátalevél, 4 evőkanál rizs, 1 evőkanál olaj, 15 dkg borjúhús, só, bors, pirospaprika, 1 fej hagyma, 1 evőkanál zsír, 2 dl vörösbor, 1 evőkanál kechup, 1 szelet piros húsú paprika.
Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, apróra vgjuk, a felforrósított zsírban megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk pirospaprikával, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a bort és addig pároljuk, míg a hús megpuhul, végül zsírjára sütjük. Kihűtjük és ledaráljuk, a kechuppal ízesítjük. Az olajat felforrósítjuk, fehéredésig sütjük benne a rizset, megsózzuk, felöntjük 2 dl vízzel és puhára pároljuk. A megmosott salátaleveleket konyhai törlőbe tesszük, megnyomkodjuk kissé, hogy puhuljon, majd mindegyik közepére rizset, húskrémet teszünk és feltekerjük úgy, hogy csak az egyik oldalán tűrjük be. Ha szükséges fogpiszkálóval megtűzzük. Paprikakockával díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...