2011. június 1., szerda

Zöldségleves csurgatott tésztával



A csurgatott tészta mindig könnyeket csal a szemembe.Azért, mert nagymamám tanított meg arra, hogyan kell elkészíteni. Nyaranta falun a család jó része elmegy kukoricát meg egyebeket kapálni. Engem többnyire otthon hagytak, mert nem tudtam megkülönböztetni a kukoricát a gaztól, meg elájultam a napon. Nem járt a családom gyakran kapálni, de olyankor én birtokoltam a konyhát. Ha nálunk nyaralt a nagymamám, aki egy agyvérzés miatt teljes jobb oldalán béna volt, akkor kettecskén garázdálkodtunk: ő adta az utasításokat, én meg végrehajtottam. Főztünk ketten szilvás gombócot, krumplipaprikást meg zöldséglevest csurgatott tésztával.

Az én variánsomban fagyasztott zöldséggel is készíthető: Ehhez a fagyasztott zöldségeket (bármilyen leveszöldség lehet) megfőzöm vegetás vízben, leszűröm, maradék húslevessel felengedem. Felfőzöm. A csurgatott tésztához valamivel vastagabb palacsintatésztát készítek: egy tojást összedolgozok három evőkanál liszttel és annyi vízzel, hogy csurgatható masszát kapjak. A fövő levesbe, éppen ott ahol zubog belecsurgatom egy kanállal.
Végül egy evőkanál tejfölt és egy tojás sárgáját simára keverek, és a tűzről levett levesbe keverem.

1 megjegyzés:

  1. szia. Rád találtam a neten, hát nem érdekes. Olvaslak, és nagyon ügyes vagy. Látogass be hozzám is. Puszillak sokszor Noémi

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...