2011. június 1., szerda
Zöldségleves csurgatott tésztával
A csurgatott tészta mindig könnyeket csal a szemembe.Azért, mert nagymamám tanított meg arra, hogyan kell elkészíteni. Nyaranta falun a család jó része elmegy kukoricát meg egyebeket kapálni. Engem többnyire otthon hagytak, mert nem tudtam megkülönböztetni a kukoricát a gaztól, meg elájultam a napon. Nem járt a családom gyakran kapálni, de olyankor én birtokoltam a konyhát. Ha nálunk nyaralt a nagymamám, aki egy agyvérzés miatt teljes jobb oldalán béna volt, akkor kettecskén garázdálkodtunk: ő adta az utasításokat, én meg végrehajtottam. Főztünk ketten szilvás gombócot, krumplipaprikást meg zöldséglevest csurgatott tésztával.
Az én variánsomban fagyasztott zöldséggel is készíthető: Ehhez a fagyasztott zöldségeket (bármilyen leveszöldség lehet) megfőzöm vegetás vízben, leszűröm, maradék húslevessel felengedem. Felfőzöm. A csurgatott tésztához valamivel vastagabb palacsintatésztát készítek: egy tojást összedolgozok három evőkanál liszttel és annyi vízzel, hogy csurgatható masszát kapjak. A fövő levesbe, éppen ott ahol zubog belecsurgatom egy kanállal.
Végül egy evőkanál tejfölt és egy tojás sárgáját simára keverek, és a tűzről levett levesbe keverem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...
-
A fokhagyma gyakori vendég magyaros ételeinkben. Leginkább nyersen kerül a fövő ételbe, belesimulva az ízharmóniába vagy kiegészítve azt...
-
Nagyon szeretek fánkot sütni. Lenyűgöz, ahogy a tészta megkel, majd a forró olajban dagadtra duzzadnak a fánkok. Igazi ünnepnap az, amikor f...
szia. Rád találtam a neten, hát nem érdekes. Olvaslak, és nagyon ügyes vagy. Látogass be hozzám is. Puszillak sokszor Noémi
VálaszTörlés