2011. június 17., péntek

Túrókrémmel töltött paradicsom


A paradicsom kiemelt kedvenceim közé tartozik. Gyerekkoromban azon versengtünk a nővéremmel, hogy ki találja meg a kertünkben az első érett paradicsomot. Amikor nyáron reggel felkeltünk egy nagy adag friss zöldségből készült salátával indítottunk, amihez zsíros kenyeret ettünk. A kenyér félbarna volt és porcióra adták, a családtagok száma szerint. Mi hetente kilenc kenyeret kaptunk, amit a kamrában tároltunk a hűvösben. Még most is itt van az orromban annak a kamrának az illata! Szalonnák felakasztva a rúdon, zsír a bödönben... És valahol elrejtve a sütikbe szánt baracklekvár, amiből bűn volt nyalakodni, persze én sokszor bűnbe estem.
A paradicsomimádat azóta is tart. Megkeresem a piacon a nénikéket, akik kertből hozzák a paradicsomot, megszagolgatom, akár úgy is megeszem, mint az almát...Néha azonban a fantáziámat is megihletik. Bár még nincs kerti paradicsom, ez a túrókrémmel töltött változat nagyon ízlett a családnak.

A lényeg a túrókrémben van. Ehhez negyed kg tehéntúrót, 20 dkg sonkát és 1 db főtt tojást összedaráltam.
A paradicsomokat megmostam, levágtam a kalapjukat és a belsejüket kikanalaztam, majd ott helyben elfogyasztottam, nehogy kárba vesszen. Kiöblítettem és lecsepegtettem. Beletöltöttem a túrókrémet. Egy kicsit kidíszítettem, kenyérrel fogyasztottuk.
A túrókrém önmagában is megállja a helyét, húsevők számára kitűnő szendvicskrém.
És mivel itt a viki-vaki-vakáció, egy videót is beágyaztam!

3 megjegyzés:

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...