2011. június 27., hétfő

Tündér tej


Állítólag ezt a receptet Tibetben találták, kőtáblákra írva (Mivel Kőrösi Csoma Sándor, aki gyermekkorom egyik hőse, ott járt, lehet, hogy ő magyarította?).

Fogyókúra közben bukkantam rá, állítólag csökkenti a test zsírtartalmát, vagy valami ilyesmi. Jó a magas vérnyomásra és minden belső szervet öt évvel megfiatalít, ezért öt évente lehet alkalmazni. Egy kicsit macerás, de nekem nagyon megérte, két évvel ezelőtt végeztem el, azóta az epém nagyon jól szuperál (ez volt akkoriban az egyik legdeficitesebb belső szervem), akár fokhagymát is ehetek fokhagymával. Azelőtt még a fánksütéstől is rosszul lettem, a fasírtokról nem is beszélve.


Egy átlagos életkorú és testsúlyú ember számára kell hozzá 35 dkg fokhagyma és 3 dl alkohol.

Mivel az alkoholt amúgy is csak literes kiszerelésben szerezhetjük be érdemes többet készíteni.

35 dkg megtisztított fokhagymát összezúzunk és 3 dl tiszta alkoholba (legalább 96 %-os) töltjük. Az edényt légmentesen lezárjuk és az anyagot 10 napig állni hagyjuk. Majd egy tiszta ruhán át leszűrjük az anyagot. Hagyjuk két napig ülepedni, majd a folyadékot áttöltjük egy adagoló üvegecskébe. A tinktúrát fél dl tejbe kell csepegtetni, majd háromba elosztva reggel, délben és este éhgyomorra meginni.

Öt cseppenként kell haladni egész a testsúlyig, annyi napig tartani a cseppszámot, ahány éves az ember, majd öt cseppenként lecsökkenteni.

Például: Ha valaki 55 kg és 35 éves, akkor 11 nap alatt jut el erre a cseppszámra, 35 napig tartja, ezután naponta öt cseppel csökkenti az adagot.

Érdemes táblázatok készíteni, hogy ne legyen az adagolásban hiba.

Az interneten számos más adagolási táblázat fellelhető, én ezt a szisztémát alkalmaztam, ezt ajánlom.

Hogy megéri a fáradságot az biztos.

3 megjegyzés:

  1. Érdekes. Én is szeretem a fokhagymát, mégis rosszul vagyok tőle, ezért nem merem enni. Aztán nekem sok fokhagymát kellene lekaszálni, és sok alkoholt beszerezni, hogy valamelyest kiolvasszon a szalonna raktáramból. Még meggondolom, mert Péter bácsi is mindig mindenben a fokhagymával és pálinkával áll elő.

    VálaszTörlés
  2. Hasonlóról hallottam, de abban citrom is volt.:) Én ezt biztos kipróbálom. Még most, amíg tart a vakáció. Egy valamit nem pontosítottál, vagy legalábbis számomra nem egyértelmű. A féldeci tejbe mennyi tinktúrát kell keverni? Vagy az egészet összekeverjük féldeci tejjel, és utána kezdődik az adagolás?
    Köszönöm szépen.:)

    VálaszTörlés
  3. ..és mi legyen a fennmaradt fokhagymával ? Azt meg lehet enni ?

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...