2011. június 9., csütörtök

Tükörtojás krumplifészekben


Ha van étel, amit akár módosult tudatállapotban is el tudok készíteni, az minden bizonnyal a tükörtojás, a gyermekünk kedvence, ha megkérdezzük mit enne, bombabiztos befutó. Ez azt vonja maga után, hogy magunknak nem igazán készítjük, de valamelyik este megkívántam, friss uborkával.
Hogy ne legyen a csupasz tojás a tányéron, kitaláltam hozzá egy laktató alapot.
Ehhez megreszeltem négy krumplit, rászórtam három evőkanál lisztet, ráütöttem egy tojást és jól összedolgoztam.
Forró olajban lepénykéket sütöttem belőle, majd megsütöttem a tükörtojásokat is és a lepénykékre helyezve tálaltam.

2 megjegyzés:

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...