2011. június 14., kedd

Sült rakott krumpli





Az úgy volt, hogy megtetszett nekem ez az umbriai cseréplábos (meg kéne nézni magamnak ezt az Umbriát!).
Igen, kérem szépen, más rendes nők ékszereket meg bundákat látnak vágyálmaikban, nekem ez a lábos jelent meg.... aztán megkaptam a névnapomra... és azóta még elevenebben él a fantáziámban, gyakran simogatom és főzök benne. Alig várom, hogy újra telerakhassam valami jóval (lehet, hogy lábosofill vagyok?).

Ezúttal a rakott krumplit variáltam egy kicsit.
A krumplit meghámoztam és karikákra vágtam, majd a fritőzben pirosra sütöttem. Ezután két hagymát is felkarikáztam és jól megpirítottam. A lábosomat kikentem disznózsírral (biodisznó, na!) beleszórtam a hagymát, erre egy sor ropogós-piros krumplit, reszelt füstölt sajtot, ismét krumplit. Az egészet leöntöttem két felvert tojás és egy pohár joghurt keverékével, amit egy kis sóval, borssal ízesítettem, de zöldfűszereket is elbír (de kár, hogy ez most jutott eszembe), tetejére paradicsomkarikákat helyeztem és forró sütőben addig sütöttem, míg a tojásos joghurt megsült. Szerintem ez az étel akkor is elkészíthető, ha megmarad a szalmakrumpli, amit sütöttünk. Bár még ilyesmi nem fordult elő nálunk.
Azt mondta rá a férjem, hogy ilyen finomat még sosem evett.
Most ennek örülni kell, vagy szomorkodni miatta 16 év házasság után?

2 megjegyzés:

  1. Zsófi drága, én azt gondolom, hogy mindenképpen örülhetsz!
    Biztos vagyok benne én is, hogy nagyon finom lehetett, ugyanis minden jó benne van :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszi Edit! Természetesen örülök, hisz megette!

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...