2010. június 28., hétfő
Túrós csusza
Az após mellett az anyós sem elhanyagolható tényező és mivel én annak a hagyományos iskolának vagyok a híve, mely szerint az anyóssal baráti kapcsolatot is lehet ápolni, szombaton az ő kedvenc ételét is megfőztem. A túrós csusza is laskatésztából készül amit a derelyénél ismertetett módon kell meggyúrni, majd kinyújtani és csíkokra vágni. Ezután kifőzzük, természetesen lobogó sós vízben. Túróval, tejföllel összekavarjuk. A titkos adalék itt a húsos szalonna, becsületes nevén bacon. A vékonyra vágott szalonnát megpirítjuk, lerakjuk vele egy tűzálló tál alját. Ráhalmozzuk a túrós-tejfölös laskát, megkenjük tejföllel és pirított szalonnával beborítjuk. Forró sütőben összerotyogtatjuk, anyósnak forrón (forró szeretettel) tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...
-
A fokhagyma gyakori vendég magyaros ételeinkben. Leginkább nyersen kerül a fövő ételbe, belesimulva az ízharmóniába vagy kiegészítve azt...
-
Nagyon szeretek fánkot sütni. Lenyűgöz, ahogy a tészta megkel, majd a forró olajban dagadtra duzzadnak a fánkok. Igazi ünnepnap az, amikor f...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése