2010. június 28., hétfő

Túrós csusza


Az após mellett az anyós sem elhanyagolható tényező és mivel én annak a hagyományos iskolának vagyok a híve, mely szerint az anyóssal baráti kapcsolatot is lehet ápolni, szombaton az ő kedvenc ételét is megfőztem. A túrós csusza is laskatésztából készül amit a derelyénél ismertetett módon kell meggyúrni, majd kinyújtani és csíkokra vágni. Ezután kifőzzük, természetesen lobogó sós vízben. Túróval, tejföllel összekavarjuk. A titkos adalék itt a húsos szalonna, becsületes nevén bacon. A vékonyra vágott szalonnát megpirítjuk, lerakjuk vele egy tűzálló tál alját. Ráhalmozzuk a túrós-tejfölös laskát, megkenjük tejföllel és pirított szalonnával beborítjuk. Forró sütőben összerotyogtatjuk, anyósnak forrón (forró szeretettel) tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...