Néha bizony a takarékosság is szempont... főleg a hónap végén, amikor még odébb van az újabb fizetés. Ilyenkor kell a nagymamaáink trükkjeihez, receptjeihez visszamenni, akik elég sötét időket éltek át, de még a legnehezebb napokban is etetniük kellett a családot. istennek hála mi nem élünk át sötét és nehéz napokat, csak túlköltekezünk néha. Viszont mindig van itthon zöldség és burgonya. ennyi már elég is ehhez a leveshez.
Krumpligombóc leves
Hozzávalók 4
személyre: 2 evőkanál olaj, 1 fej hagyma, 2 szál sárgarépa, 1 teáskanál
pirospaprika, só, 4 közepes méretű burgonya, só, bors, 1 tojás, 5 dkg liszt, 2
dkg vaj.
Elkészítése:
1. A burgonyát
meghámozzuk, kockára vágjuk és bő sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, levét
félretesszük a leveshez.
2. A
megtisztított hagymát belereszeljük a felhevített olajba és megpároljuk.
3. Hozzáadjuk a
pirospaprikát.
4. Felöntjük a
krumpli főzőlevének felével, beletesszük a megtisztított, apróra vágott
sárgarépát és 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a megmaradt leszűrt levet is.
5. A kihúlt
burgonyátösszetörjük, hozzáadjuk a lisztet, sót, borsot, a tojást és a vajat,
majd alaposan összegyúrjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése