2021. március 2., kedd

Csőben sült gorgonzolás karfiol

 A karfiol mindig jöhet! Igazából rántott karfiolra vágytam, de aztán meggondoltam magam és ez lett belőle... Nem bántam meg a dolgot, mert a füstölt szalonna, ami ropogús volt felül és sejtelmes alul, meg a gorgonzola igazi ízünnepet varázsoltak a tányérra. Mielőtt az ételt kitálaltam, jó volt szagolgatni is.



Csőben sült gorgonzolás karfiol 

Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg karfiol, 15 dkg bacon, 5 dkg vaj, 1 tojás, 2 dl tejföl, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg gorgonzola, só.

Elkészítése: A rózsáira szedett karfiolt lobogó sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Egy hóallú tálat kivajazunk, az alját befedjük baconszeletekkel. Elegyengetjük rajta a leszűrt karfiolt, megszórjuk zsemlemorzsával, majd meglocsoljuk a tojással felvert tejföllel. A gorogonzolár rátépkedjük, vigyázva, hogy ne legyenek túl nagyok a darabok és mindenhova jusson, majd befedjük baconszeletekkel és forró sütőben 25 perc alatt pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...