A zöldfűszerek teljesen más perspektívába helyezhetik az ételeinket. Üde színük kellemes színfoltja lehet a konyhánknak is, elég egy naposabb ablakpárkány ahol sokáig tarthatjuk a nagyáruházakban kapható cserepes növényeket. A leggyakrabban használt petrezselyemzöld sokáig friss marad ha befőttesüvegbe állítjuk a csokrot, vizet töltünk alá és a hútészekrénybe állítjuk. minden étel zamatosabb, üdébb lesz tőle.
Zöldfűszeres
húsgombócleves
Hozzávalók 4
személyre: 30 dkg sertés darált hús, 10 dkg rizs, só, bors,1 tijás, 15 dkg
sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg karalábé, 1 csokor
petrezselyemzöld, 1 teáskanál apróra vágott oreganó, 1 teáskanál apróra vágott bazsalikom
(szárított, morzsolt változatot is használhatunk), 3 dl paradicsomlé.
Elkészítése: A
sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét megtisztítjuk és nagyon apró
kockákra vágjuk, majd annyi sós vízben amennyi jól ellepi, feltesszük főni. 15
percig főzzük, majd felöntjük 2l vízzel és újraforraljuk. A darált húshoz hozzáadjuk a rizst, a
zöldfűszereket, sót, borsot és a tojást, majd jól összedolgozzuk. Diónyi
gombócokat formálunk a masszából, vizes kézzel és a fövő levesbe rakjuk.
Mérsékelt hőfokon 35 percig főzzük. Közben megkóstoljuk, ha szükséges
utánasózunk. Végül felöntjük a paradicsomlével, felforraljuk. Apróra vágott
petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése