2021. március 9., kedd

A serésborda szívesen látott vendég a konyhánkban. De nem sokáig marad...

Majoránnás sertésborda



Hozzávalók 2 személyre: 50 dkg sertésborda egyben, só, bors, 5 dkg zsír, 1 fej hagyma, 4-5 cikk fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 2 dl félédes rozé, 2-3 ág majoránna, 2 evőkanál barbecue szósz, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A sertésbordát megmossuk, mindkét oldalát bedörzsöljük sóval és borssal. Egy tepsit jól kizsírozunk. Beletesszük a húst, köré rakjuk a megtisztított csíkokra vágott sárgarépát, rászórjuk a felkarikázott hagymát, fokhagymát, a húsra fektetjük az egyik majoránnaágat és felüntjük a borral. Alufóliával lefedve, forró sütőben 50 percig sütjük. Ha a hús már puha, levesszük a fóliát és bekenjük a hús egyik oldalát a barbecue szósszal, a sütőben 10 percig pirítjuk, majd úgyanígy járunk el a másik oldalával is. Párolt krumplival és a vele sült züldségekkel tálaljuk, friss majoránnát morzsolunk a húsra, a zöldségeket apróra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...