2021. március 3., szerda

Diókrémes palacsinta

 


A diókrémet nagyon egyszerű elkészíteni és annyira finom, hogy akár ünnepi fogás is lehet a vele töltött palacsinta. Itt most egy egyszerű, hajtogatott palacsintát mutatok be, de ha nagy a család, csúsztatott palacsinta tölteléke is lehet. Akkor legalább 24 palacsintát kell sütni, hogy szép magas legyen a rakás és a krém hozzávalóinak mennyiségét érdemes megduplázni.



Diókrémes palacsinta 

Hozzávalók 4 személyre:  A palacsintához (8 palacsinta): 16 dkg liszt, 1 tojás, csipetnyi só, 2 dl tej, 1 dl ásványvíz, fél dl olaj. A krémhez: 8 dkg darált dió, 1,5 dl tej, 5 dkg cukor, csipenyi vaníliaaroma, 2dkg magas kakaótartalmú csokoládé. A tálaláshoz: porcukor, pár kocka csokoládé,  apróra vágott dió.

Elkészítése: A palacsintához a lisztet adagolóedénybe tesszük, hozzáadjuk a tojást és a sót, majd rátöltjük a tejet és habverővel jól kikavarjuk. Végül hozzáadjuk az ásványvizet és az olajat, össszekavarjuk és egy kicsit hagyjuk pihenni. Palacsintasütőben 8 palacsintát sütünk.

A krémhez felforraljuk a tejet, beletesszük a diót és a cukrot és állandóan kavargatva addig főzzük, amíg egy kicsit megvastagszik. Ekkor beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a vaníliaaromát, jól összekavarjuk és hagyjuk kihűlni.

A krémmel jó gazdagon megkenjük a palacsinták közepét, majd a széleit ráhajtjuk, tányérra tesszük, porcukorral, reszelt csokoládéval és diódarabokkal díszítve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...