A diókrémet
nagyon egyszerű elkészíteni és annyira finom, hogy akár ünnepi fogás is lehet a
vele töltött palacsinta. Itt most egy egyszerű, hajtogatott palacsintát mutatok
be, de ha nagy a család, csúsztatott palacsinta tölteléke is lehet. Akkor
legalább 24 palacsintát kell sütni, hogy szép magas legyen a rakás és a krém
hozzávalóinak mennyiségét érdemes megduplázni.
Diókrémes palacsinta
Hozzávalók 4
személyre: A palacsintához (8 palacsinta):
16 dkg liszt, 1 tojás, csipetnyi só, 2 dl tej, 1 dl ásványvíz, fél dl olaj. A
krémhez: 8 dkg darált dió, 1,5 dl tej, 5 dkg cukor, csipenyi vaníliaaroma, 2dkg
magas kakaótartalmú csokoládé. A tálaláshoz: porcukor, pár kocka
csokoládé, apróra vágott dió.
Elkészítése: A
palacsintához a lisztet adagolóedénybe tesszük, hozzáadjuk a tojást és a sót,
majd rátöltjük a tejet és habverővel jól kikavarjuk. Végül hozzáadjuk az
ásványvizet és az olajat, össszekavarjuk és egy kicsit hagyjuk pihenni.
Palacsintasütőben 8 palacsintát sütünk.
A krémhez
felforraljuk a tejet, beletesszük a diót és a cukrot és állandóan kavargatva
addig főzzük, amíg egy kicsit megvastagszik. Ekkor beletördeljük a csokoládét,
hozzáadjuk a vaníliaaromát, jól összekavarjuk és hagyjuk kihűlni.
A krémmel jó
gazdagon megkenjük a palacsinták közepét, majd a széleit ráhajtjuk, tányérra
tesszük, porcukorral, reszelt csokoládéval és diódarabokkal díszítve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése