2013. szeptember 6., péntek

Sültkrumplis túrókrém

A városban van egy kedvenc helyem, ahol a legfinomabb csirkemájas szendvics kapható. Egy hatalmas zsemlébe teszik a májat és teletömik sültkrumplival meg egy görög szósz nevű csodával...nem is szabad erre a szendvicsre gondolnom, mert hetente egyszer ehetek belőle csak, ha alaposabban kitornáztam magam... Gondoltam legalább egy kis sültkrumpli ízt csempészek a túróba, amit akár szendvicskrémnek is kinevezhetünk.

Sültkrumplis túrókrém


Hozzávalók 2 szendvicshez: 2 közepes méretű krumpli, 10 dkg túró, csipetnyi só, 2 evőkanál tejföl, 4 szelet kenyér.

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, forró olajban megsütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, megsózzuk. Még langyosan késes aprítóba rakjuk, hozzáadjuk a túrót és a tejfölt, alaposan összedaráljuk. Késes aprító hiányában a sült krumplit ledaráljuk és kikavarjuk a villával összetört túróval és tejföllel. A krémmel megkenjük a kenyérszeleteket.

2 megjegyzés:

  1. Szia! Megtudnád írni, hogy hol lehet kapni azt a szuper csirkemájas szendvizset? Köszi, Bogi

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...