2013. szeptember 2., hétfő

Rántottás szendvicskrém

Szendvicsre fel! akár ez is lehetne szeptember jelmondata. Tény és való, hogy az iskolakezdéssel közelebbi kapcsolatba kerülünk a szendvicsekkel is. Elvileg bármit kenyérre kenhetünk, amit szeretünk, csak pürésíteni kell. 

Rántottás szendvicskrém


Hozzávalók 2 szendvicshez: 1 tojás, 25 dkg krémsajt, 4 szelet kenyér

Elkészítése: A tojást felverjük, majd a lehető legkevesebb zsiradék hozzáadásával, vagy akár teljesen anélkül megsütjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni. A krémsajttal együtt késes aprítóba tesszük és alaposan összedaráljuk. Késes aprító hiányában villával összetörjük a rántottát és kikavarjuk a krémsajttal. Ha szükségét érezzük főszerezhetjük is, bár a krémsajt már eleve ízesítve kapható. A krémmel megkenjük a kenyérszeleteket és szendvicses dobozba rakjuk. Ha a csemeténk megeszi, friss zöldségeket is rakhatunk mellé.

2 megjegyzés:

  1. Főtt tojással készítettem, de rántottával még nem:) Hogy neked milyen jó ötleteid vannak!!

    VálaszTörlés
  2. Köszi, Adél. Mindent kitalál az ember, ha a gyereke nem eszik.

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...