2013. január 16., szerda

Paprikacsónak

Ismét a szabad fogású főzésnek hódoltam, nagyon élveztem, ahogy a hűtőszekrényből előbányászott dolgokból étel lett, ami egyhettőre elfogyott. Egészen feldobott ez a hatalmas szabadság, hogy azt teszek az ételbe, amit akarok, meg a gondolat, hogy talán senki nem evett még ilyet...


Paprikacsónak




Hozzávalók (4 darabhoz): 

  • 1 húsos piros paprika
  •  20 dkg túró 
  • 25 dkg  vékonyra szeletelt baromfisonka
  • 2 kocka sonkás krémsajt
  •  2 evőkanál tejföl

Elkészítése: A megmosott paprikát 4 részre vágjuk. 3 szelet sonkát félreteszünk, a többit feldaraboljuk és a túróval, krémsajttal és tejföllel együtt aprítógépbe tesszük, addig daráljuk, amíg krémes lesz. Az így nyert krémmel megtöltjük a paprikaszeleteket. 2 szelet sonkát vékony csíkokra vágunk, beszórjuk vele a tálat, ráhelyezzük a paprikaszeleteket. A megmaradt sonkaszeletet 4 felé vágjuk és fogpiszkálóval mindegyik paprikaszelet végébe tűzünk egy darabot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...