2013. január 15., kedd

Rakott karfiol


Télen hajlamosak vagyunk abba a hibába esni, hogy megfizethetetlennek érezzük a zöldségeket, mert uborka, paradicsom, paprika lebeg a szemünk előtt, ami tényleg drága 
és emellett nem sokat ér, ízetlen.
Érdemesebb a figyelmünket a szezonzöldségekre fordítani, amelyek anyagilag hozzáférhetők és vitaminban gazdagok. 
Ezek közé tartozik a karfiol is, amit mi nagyon szeretünk.Ráadásul nagyon gyorsan lehet belőle készíteni egy kis finom harapnivalót.




Rakott karfiol

Hozzávalók (4 személyre): 

  • 50 dkg karfiol
  •  5 dkg vaj 
  • evőkanál liszt
  • 2 dl tej 
  • 4 tojás 
  • 4 lapsajt
  •  só
  •  bors 
  • 2 dkg vaj az edény aljára.

Elkészítése: a karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük, majd lobogó sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük. A vajat felolvasztjuk, megpirítjuk benne a lisztet, felöntjük a tejjel, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a tojásokat. Sóval, borssal ízesítjük. Egy tűzálló edény aljára elmorzsoljuk a vajat, elrendezzük rajta a karfiolt, majd meglocsoljuk a mártással, végül befedjük a lapsajttal és előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...