2013. január 17., csütörtök

Lazacos palacsintatekercs



Nem rajongok a halakért, ritkán szánom rá magam, hogy halat készítsek. a jó múltkorjában bebüdösítettem az egész házat szardíniával. Azt olvastam a világhálón, hogy fele-fele arányú ecet-víz keveréket forralva szagmentesíthetek. Hát...
 Két napig penetráns hal és ecetszag lebegett a házban,
 tél kellős közepén egy csomót kellett szellőztetni. 
A szardínia viszont jó lett, erre később még visszatérek.
Na, szóval a lazac is egy hal, de nem kell sütni, legalábbis a füstölt lazacot nem, ezért valahányszor a leárazott termék zónában lazacot látok, az is kerül a bevásárlókcsiba. Legutóbb három szeletet vittem haza...Az utolsó darabot tegnap ettem meg vajaskenyéren...


Lazacos palacsintatekercs




Hozzávalók ( 4 személyre):

  •  8 evőkanál liszt
  • 1 dl tej
  • 2 dl ásványvíz 
  • 1 tojás
  •  csipetnyi só 
  • 2 evőkanál olaj 
  • 20 dkg túró 
  • 2 nagy szelet ( 20 dkg) füstölt lazac
  •  1 dl tejföl
  • 3-4 szem olajbogyó 
  • 1 paradicsom

Elkészítése: A lisztet a csipetnyi sóval, tojással, tejjel simára kavarjuk, majd felhigítjuk az ásványvízzel, hogy papacsintasűrűségű masszát nyerjünk. Hozzákeverjük az olajat és 8 palacsintát sütünk belőle. Hagyjuk kihűlni. A túrót a tejföllel és 1 szelet lazaccal késes aprítógépben ima masszává dolgozzuk. A másik szelet lazacot csíkokra vágjuk. Egy palacsintát megkenünk a túrókrémmel, teszünk rá pár lazaccsíkot, ráfektetünk egy másik palacsintát, azzal is így járunk el, majd szorosan felcsavarjuk. Addig folytatjuk, amíg mind a 8 palacsinta elfogy. A palacsintaroládokat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, olajbogyócsíkokkal díszítjük és a falatnyi szeletekre vágott paradicsommal tálra rendezzük.

1 megjegyzés:

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...