2011. szeptember 1., csütörtök

Zöldséggel sült karaj


Gyerekkoromban szombat este tyúkvágás volt, persze a szomszéd vágta le, mert anyukám sajnálta. Utána hazavittük az áldozatot, megkopasztottuk, feldaraboltuk, és minden egyes darabjának megvolt a szerepe: a háta, a zúzája, a nyaka meg a lába ment a húslevesbe, a combok, szárnyak és a melle sült lett, a mája pedig vasárnapi reggeli lett, sok-sok hagymával és tojással.
A sült hús mellé mindig tett anyukám pár murkot is, nagyon finom lett miután a hússal együtt megpárolódott és zsírjára sült.
Azóta is nagyon szeretem a hússal együtt sült zöldséget, főleg a murkot, de lehet próbálkozni gombával is.
A karajt is nagyon szeretem, tehát számomra természetesnek tűnt, hogy a kettő együtt kerüljön az asztalra.

Zöldséggel sült karaj

Hozzávalók: 2 db csontos karajszelet, 4 db murok, 25 dkg gomba, 1 tk só, 1 tk bors, 1 tk pirospaprika, sütőzacskó
Elkészítés: A karajszeleteket kipotyoljuk. A sót, borsot és pirospaprikát összekeverjük egy kistányéron, majd a kapott keverékkel alaposan bedörzsöljük a karajszeletek mindkét oldalát. Beletesszük a zacskóba. A murkot megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, a gombát megmossuk és felszeleteljük, majd mindkettőt a húsra szórjuk. A zacskót lezárjuk, megszurkáljuk és tepsibe tesszük, majd így helyezzük a sütőbe, közepes hőmérsékleten 45 percig sütjük. Kibontjuk a zacskót és óvatosan kifordítjuk belőle a húst és a zöldségeket.

3 megjegyzés:

  1. Mindenféle gyökérrel is lehet próbálkozni,mindenik nagyon finom hússal!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem én is ,mindig teszek zöldséget a sült hús mellé.Olyan guszta a képeden,szinte érzem az illatát:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon fincsi lehet > ezt most megenném 'utóebédként'! :)

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...