2011. szeptember 16., péntek
Bársonyos karalábéleves
A karalábé leginkább a húsleves tartozékaként jelenik meg a konyhámban. Pontosabban jelent, mert mostanában más alakokat is ölt. Gyerekkoromban legszívesebben le se ültem volna az asztalhoz, amikor vasárnap becsinált leves volt terítéken, benne reszelt karalábéval. De ez most már a múlté és ez a karalábéleves egy érdekes kísérlet, frappáns ízvilággal.
Bársonyos karalábéleves
Hozzávalók: 12 dkg vaj, 5 dl tej, 2 evőkanál liszt, 2 fej karalábé, ételízesítő
Elkészítés: A megtisztított karalábét apró kockákra vágjuk. A vajat felolvasztjuk és a liszt hozzáadásával világos rántást készítünk, amit felöntünk a hideg tejjel, lassan adagolva és közben habverővel simára kavarjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott karalábét és addig főzzük, amíg egy kissé megpuhul, de még ropogós marad. Ételízesítővl ízesítjük. Tálaláskor reszelt sajttal is megszórhatjuk a forró levest.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...
-
A fokhagyma gyakori vendég magyaros ételeinkben. Leginkább nyersen kerül a fövő ételbe, belesimulva az ízharmóniába vagy kiegészítve azt...
-
Nagyon szeretek fánkot sütni. Lenyűgöz, ahogy a tészta megkel, majd a forró olajban dagadtra duzzadnak a fánkok. Igazi ünnepnap az, amikor f...
Tényleg az! Nálam is ez volt fent pár napja. Gyerekként nem szerettük, aztán ahogy idősödünk, már magunk is meglepődünk azon, hogy megváltozott az ízlésünk! :)
VálaszTörlésÉs hogyha megfordítod a sorrendet, először a vajon párolod a karalábét, lisztszórással sűríted, és úgy engeded fel forró vízzel, majd kis tejföl és sok- sok őrölt bors?
VálaszTörlésHmmm!
Holnap ez lesz az ebéd!