2011. szeptember 20., kedd

Tárkonyos töltött karaj


Úgy esett, hogy a hétvégi bevásárlás során levadásztam 4 szelet csontos nyakkarajt a szupermarketben. Nem a legjobb forrás, főleg húsok esetében, de valahogy megtetszett. Aztán rájöttem, hogy hatan leszünk vasárnap ebédre, tehát, hacsak éjjel nem szaporodnak osztódással (nem is lenne rossz) valamit ki kell találnom. Másnap aztán friss elmével arra a megoldásra jutottam, hogy levágom a csontot a karajszeletekről, főzök belőle levest, jól kipotyolom a szeleteket és valamilyen darált húsos masszával megtöltöm. Közben levezetem az első osztályban felszedett elfojtott agressziót is. A valamilyen massza végül tárkonyos lett. A tárkonyt eddig bárányhúshoz használtuk, illetve füstölt húsos levesekbe, ideje lesz bedobni a mély vízbe, azaz a mély darált húsba.
A már megtöltött, kisült tekercseket pedig kettőbe vágom, máris nyolc lesz...

Tárkonyos töltött karaj

Hozzávalók: 4 szelet karaj, 25 dkg darált hús, 1 tojás, 2 evőkanálnyi zsemlemorzsa, só, bors, pirospaprika, 1 mokkáskanál szárított tárkony, 6 szelet császárszalonna, 4 cikk fokhagyma, 1 evőkanálnyi olívaolaj
Elkészítés: A karajszeleteket jó vékonyra kipotyoljuk, a darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, majd a tárkonyt is beledolgozzuk. A hússzeleteket deszkára simítjuk, megkenjük a darált húsos töltelékkel és feltekerjük. Egy túzálló tál aljára fektetjük a szalonnaszeleteket, erre tesszük a hústekercseket, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk apróra vágott fokhagymával és alufólia alatt 45 percig sütjük. Vigyázzunk, ne égjen oda, ha szükséges egy kis sört önthetünk alá. Levesszük a fóliát és a húsokat pirosra sütjük.

A végeredmény egy kellemes és érdekes ízhatású, nagyon laktató husi lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...