2011. szeptember 5., hétfő

Töltött gomba


Lejárt a nyári barangolás, visszatérünk a csiperkére. Valahol hallottam, hogy a hetvenes években a tudósok kiagyalták, hogy a gomba se nem növény se nem állat, hanem egy külön élőlény kategória. Egy biztos, nagyon finom és jobb híján megelégszem a bolti csiperkével is. Hogy biztosan jól lakjunk egy kis kolbásszal dobom fel.

Töltött gomba

Hozzávalók: 16 nagyobb csiperkegomba, 25 dkg friss kolbász, 2 evőkanál tejföl, 1 tojás, 5 dkg vaj, 2 teáskanál liszt
Elkészítés: A gombákat megmossuk, szárukat kivágjuk, majd egy vajjal kikent tűzálló tálba sorakoztatjuk őket, kalapjukkal lefelé. A kolbászt kinyomjuk a bélből és összekeverjük a tejföllel és a tojással, majd a gombakalapokba halmozzuk az így nyert tölteléket. Mindegyik tetejére egy kis kocka vajat teszünk és forró sütőben 25 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, a gombafejeket tálra szedjük, a visszamaradó levet egy kis lábasba áttöltjük, felforraljuk és két teáskanálnyi liszttel besűrítjük. A gombákat a mártással és párolt rizzsel tálaljuk. Megszórhatjuk reszelt sajttal is.

1 megjegyzés:

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...