2010. augusztus 20., péntek

Agyő töltöttgalamb!


Azta! Eszem megáll, hogy a szalonna egy halott állat méregraktára. Mióta ezt olvastam, persze a neten, rá sem merek nézni! Pedig az anyám falujából beszerzett ilyesfajta termék egy kis kétszer főzött szilvalével meg kemencében sült kenyérrel úgy kényezteti az ízlelőbimbókat, mint májusi eső a kókadt virágoskertet... Na, de legfeljebb álmomban, ugyanis hadat üzentem a töltött galamb imázsnak és arra gyúrok (sajnos nem tésztákat, mert az hizlal), hogy sovány csaj legyek. Franc tudja miért, mindenkinek kellenek célok. És mivel ez a nehezen megvalósítható kategóriát duzzasztja, nekem megfelel. Szeretem a nehezen megvalósítható célokat, bár mióta a fizetésem negyedét lecsapta a kormány, az életben maradás is az lesz.
Na szóval, rendes tanító mielőtt bármihez hozzákezd tanulmányozza a szakirodalmat. Így megtudtam, hogy a sovány csajok külön emberfaj, akik saját titkos szokások rugójára járnak. Például keveset esznek, főleg egészséges ételeket, amelyek ha mindent fontolóra veszünk két kategóriából kerülnek ki: zöldség és gyümölcs. Sok zöld teát isznak, nagyokat sétálnak, feltétlenül sportolnak és nem stresszelik magukat, mert az is hízlal. Nos, szerintem a világegyetem és a kormány segít nekem, hogy sovány csaj legyek. Mert kaja helyett inkább könyveket veszek, az üzemanyag drága és idegeskedni már nem érdemes.
De most jön a legjobb: előbb fejben kell soványnak lenni. Nem úgy, hogy a fejed sovány, hanem a magadról alkotott belső kép szerint. Na ez hamar megy: mióta felszedtem az infót, azóta úgy gondolok magamra mint sovány csajra és nem fér a fejembe miért nem jönnek rám a nemrég beszerzett S-es méretű cuccok. De nem adom fel: egészséges ételeket eszem, kerékpárral közlekedem és a halott állatok titkos méregraktárait csak álmaimban eszegetem.
Az engedélyezett ételek közé tartozik a spagetti, ami persze elképzelhetetlen valami mártás nélkül. Mivel nem szeretem sem az üveges sem pedig a zacskós mártásokat (kivéve a sajtmártást) a magam feje szerint kikísérletezett mártással esszük: 1 fej hagymát forró olajban megpirítok, hozzáadok egy nagy marék darált marhahúst, fehéredésig sütöm majd felöntöm paradicsomlével. Hagyom jól rotyogni és ízesítem sóval, borssal és főleg bazsalikommal. Én mindig teszek bele egy mokkáskanál cukrot és egy evőkanál mustárt is. Olyan spagettit választok, ami durumlisztből készül.
Ezzel búcsúzom, ugyanis távozom a kísértésekkel teli nirvánába, anyám falujába, ami egyben az én szülőfalum is. Vajon ki jön onnan vissza: a sovány csaj vagy a töltött galamb?

1 megjegyzés:

  1. A sovány csajok állandóan éhesek, idegesek, rengeteget kávéznak, cigiznek és pattogtatják a családjukat. Nincs rajtuk mit fogni, ezért a férjük egy idő után más nők után néz. A sovány csajok mindig csak magukkal törődnek és soha nincsenek semmivel megelégedve. Szerintem.

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...