2015. május 21., csütörtök

Móka a tűz körül

Móka a tűz körül



Mióta az ember megszerezte magának a tüzet lenyűgözve figyeli a lobogó lángokat. A félelmetes erő, amit megszelidítve az étkezés szolgálatába állított azóta is a nyári vakációk elengedhetetlen velejárója. Amint kitavaszodik, rohanunk ki a természetbe, és előkerül a bogrács, a grillrács. Ha ügyesen csináljuk, mindent előkészíthetünk már otthon, így a kikapcsolódás percei valóban lehetőséget adnak majd a lazulásra.  Grillezés több változatát kipróbálhatjuk, akkor egész nyáron izgalmas étkezéseknek nézünk elébe.

Első menet:  Kéregben



A húsok köré sülő kéreg nem csupán mutatóssá, ízletessé is teszi az ételt. Az sem mellékes, hogy ily módon a húsokból kioldódó nedveket sem látjuk bűzös füst formájában viszont.
Kéregben grillezett hal
Hozzávalók 4 személyre: 4 közepes méretű megtisztított, kizsigerelt hal, 1 szál sárgarépa, 1 csokor bazsalikom, 1 fej hagyma, só.astagon megkenjük a sóval bedörzsölt halakat
Elkészítése: A sárgarépát megtisztítjuk, karikára vágjuk, majd a bazsalikommal és a megtisztított, feldarabolt hagymával együtt ledaráljuk. Megsózzuk, összekavarjuk. A zöldségkeverékkel jó vastagon megkenjük a sóval bedörzsölt halakat, villával rálapogatjuk. Forró, szalonnával lekent  grillrácson parázs fölött 15 perc alatt megsütjük. Közben párszor óvatosan átforgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...