2015. május 13., szerda

Sóskaleves

Sóskalevest már posztoltam egyszer, régebben, most mégis meg kell osztanom ezt. Érdekessége, hogy a sóska mellé medvehagyma is került, így a leves duplán zöld lett.A másik érdekessége pedig az, hogy üstben főztük a Retyezát lábánál egy kellemsre sikeredett hétvégén.


Egy füstölt csontot beletettünk az üstbe, felöntöttünk friss, hegyi vízzel.( Abból a forrásból, amiből régen a hátszegi sört főzték. Sajnos mióta rátette a gyárra a kezét a Heineken, a sörnek annyi.)


Vagy két órán át főztük, mert száraz volt a csont, akkor beletettünk egy nagyobb darab sonkát. Azzal is főztük még egy órát. Akkor beledobtunk 3 marék megmosott sóskát, Szabó Pista kertjéből. Hogy ki ez a Szabó Pista, erre még később visszatérek.

Amikor a sóska színt változtatott, 2 dl tejfölt kikavartunk 2 evőkanál liszttel, majd rámertünk egy kevés forró levest, szépen belecsorgattuk a levesbe.

 A tejfölbe előzőleg Kinga barátnőm vágott medvehagymát kevert, mert grillszósznak szánta. Ennyi.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...