2015. május 22., péntek

Móka a tűz körül 1

Második menet: Pácban, párban
Hússal grillezett cukkini



Hozzávalók 4 személyre: 2 közepes méretű, zsenge cukkini, 25 dkg darált sertéshús, 0,5 dl tökmagolaj, só, bors, 1 teáskanál olaszos fűszerkeverék.
Mártogatni: 1 dl görög joghurt, só, 1 kisebb fej hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, pár karika sárgarépa.
Elkészítése: A cukkinit megmossuk, felkarikázzuk. A páchoz a tökmagolajat összekeverjük a fűszerkeverékkel, pici sóval. A darált húst megsózzuk.A cukkiniszeletek mindkát oldalát a pácba mártjuk, tálcára szedjük. A húsból diónyi darabokat szaggatunk, rátesszük egy tökkarikára, majd egy másikkal lelapítjuk.Forró grillrácsra helyezzük és izzó parázson megsütjük, közben megforgatjuk.

A mártogatóval tálaljuk. Ehhez a megtisztított hagymát, a petrezselyemzöldet és a sárgarépát ledaráljuk, megsózzuk és a görög joghurtba keverjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...