2014. november 11., kedd

Csirkehúsos túrókrém


A túró már nagyon régen az emberiség kedvenc alapanyagai közé tartozik. A történetírók szerint már a görögök és a rómaiak is szívesen fogyasztotték, sőt Egyiptomban is ettek a túróhoz hasonlót. Bár az előállítási mód nagyjából ugyanaz, alapjában véve ahány ország, annyi túró. Vannak nagyon híres túrók is, mint például az olasz ricotta. Mi itt Erdélyben szeretjük és sokféleképpen felhasználjuk a túrót. Egyik klasszikus forma a kőrözött, amikor reszelt hagymával és pirospaprikával kavarjuk ki. Persze itt is lehet variálni, naná, hogy  meg is tettem.Ez az egyik eredmény.


Csirkehúsos túrókrém


Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg füstölt túró, 10 dkg  csirkemell, 1 kisebb fej lilahagyma,1 kisebb fej hagyma, kevés olaj,  1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, só, bors, pirospaprika.

Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, forró olajban megdinszteljük, beletesszük a felkockázott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, majd kevés vizet aláöntve fedő alatt puhára pároljuk. Hagyjuk kissé hűlni, beletesszük a késes aprítóba, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt lila hagymát, a füstölt túrót, a petrezselyemzöldet, a tejfölt és alaposan összedaráljuk. Nem baj ha nagyobb hagyma és húsdarabok maradnak benne. Teljes kiőrlésű kenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...