2014. november 10., hétfő

Gomba vadasan


Ősszel kínálja igazán kincseit az erdő. Aki ügyes gombát is találhat, ilyenkor lelhetünk például fatörzsgombára, ami a gombás zakuszka egyik kitűnő alapanyaga lehet, de elkészíthetjük ebédre is. Hogy tartalmasabb, laktatóbb legyen egészítsük ki néhány zamatos zöldséggel.


Hozzávalók 4 személyre: 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 szelet zeller, 15 dkg fatörzsgomba,1 fej hagyma, 0,5 dl olaj,  1 teáskanál szárított, morzsolt petrezselyemzöld, 4 babérlevél, 2 evőkanál liszt, 1 dl tejföl.
Elkészítése:
1. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, megdinszteljük benne a megtisztított, apróra vágott hagymát.
2. A zöldségeket megtisztítjuk, lereszeljük, majd a hagymához adjuk.
3. Ízesítjük sóval, borssal, szárított petrezselyemmel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük 1 dl vízzel és puhára főzzük.
4. Beletesszük a megtisztított, megmosott, lecsorgatott gombát, jól összekavarjuk és 15-20 percig tovább pároljuk.
5. A tejfölt kikavarjuk a liszttel.
6. A lisztes tejföllel besűrítjük a zöldséges gombát.

Párolt rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...