2014. november 7., péntek

Póréhagymás, zöldséges rizses hús


Van, amikor az egyszerű a nagyszerű!

Póréhagymás, zöldséges rizses hús


Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg rizs, 25 dkg csirkemell, 10 dkg póréhagyma, 1 kisebb sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 szelet zeller, 5 dkg vaj, só, bors, ételízesítő.

Elkészítése: A vajat felolvasztjuk egy lábasban és rászórjuk a megmosott, felkarikázott pórét, jól megpároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és a megtisztított, lereszelt zöldségeket, összesütjük kissé, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük. Beletesszük a rizst, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük és csendes lángon, fedő alatt puhára főzzük. Friss petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...