2014. február 11., kedd

Köles

Rákattantam az ősmagyar kajára... Kedvencem a köles!

Hirtelensült sertésszelet kölessel


Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet sertéshús, 20 dkg  köles, 1 fej hagyma, 1 dl olaj, 2 szál sárgarépa, só, bors, ételízesítő.

Elkészítése: A hússzeleteket enyhén kipotyoljuk, majd az olajmennyiség felét egy serpenyőbe tesszük, ráfektetjük a szeleteket és takaréklángon addig sütjük, míg átsülnek. Ekkor emelünk a hőfokon és pirosra sütjük a húsokat. Tányérra szedjük, sózzuk, borsozzuk és melegen tartjuk. A megmaradt olajat egy lábasban felforrósítjuk, megdinszteljük benne a megtisztított, apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, átsütjük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje és félpuhára főzzük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk az átmosott, lecsepegtetett kölest, felöntjük 6 dl vízzel és készre főzzük. Akkor lesz kész, ha a víz lefő róla. A húst a kölessel tálaljuk, a tányért sárgarépacsíkokkal díszítjük.

1 megjegyzés:

  1. Kedves webmester,

    Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 130 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

    Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    Tünde
    info@osszesrecept.hu

    VálaszTörlés

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...