2014. február 9., vasárnap

Édes élet cukor nélkül

Beköszöntött az új év, kicsit lecendesedtem az ünnepek alatt meghíztam... Éppen ideje, hogy leszámoljak a fölösleggel. Azzal kezdem, hogy búcsút intettem a cukornak. Mindenféle cukornak. Úgy néz ki bejön. Mit ettem közben? A következő napokban kiderül.

Póréhagymás lepény




Hozzávalók: 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, 10 dkg vaj, 4 tojás, csipetnyi só, 3 evőkanál víz, 2 szál póréhagyma, 20 dkg csirkemell, 4 evőkanál olaj, 1 dl tejföl, só, bors.

Elkészítése: A csirkemellet kockára vágjuk. Egy lábasban felhevítjük az olajat, fehéredésig sütjük benne a húst, majd hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott póréhagyma fehér részét, sózzuk, borsozzuk és kevés víz hozzáadásával puhára főzzük. A lisztet összedolgozzuk a vajjal, 1 tojással , pici sóval és a 3 evőkanál vízzel. A tésztát egy kivajazott kerek formába simítjuk, rátöltjük a pórés húst. A megmaradt három tojást felverjük, belekeverjük a tejfölt éés a pite tetejére töltjük. Megszórjuk a póréhagyma karikára vágott zöld szárával és forró sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.

Miért éppen póréhagyma? Bár nem tartozik a kedvenceim közé, kevés kalóriát tartalmaz és tisztítja a májat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...