2013. november 10., vasárnap

Paradicsomos káposztaleves


Az ősz egyik legízletesebb ajándéka a káposzta, ami ilyenkor a legzamatosabb. Készülhet belőle leves, főétel, saláta, kerülhet akár kelt tésztába is. Kimondottan alkalmas a vitaminraktárak feltöltésére és a fogyókúrázók is csodaszerként emlegetik. Egy biztos: nagyon finom, érdemes beiktatni az étrendünkbe.

Paradicsomos káposztaleves



Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg káposzta, 40 dkg sertéscomb, 1 fej hagyma, 1 dl  olaj, 1 teáskanál szárított csombor, 1 teáskanál szárított kapor, só, bors,  3 dl paradicsomlé, 1 evőkanál cukor.
Elkészítése:
1. Az olajat felforrósítjuk és megpirítjuk benne a lereszelt hagymát.
2. Hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott húst, fehéredésig sütjük.
3. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és mérsékelt lángon 30 percig főzzük.
4. Feltöltjük 2 l vízze és hozzáadjuk a laskára vágott káposztát.
5. Újabb 15 percig főzzük, majd beletöltjük a paradicsomlevet. Megkóstoljuk, ha szükséges utánasózunk, majd a cukorral ízesítjük.

6. Beleszórjuk a kaprot és a csombort, felforraljuk. Tálaláskor reszelt tormát is kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...